به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان چین، ژاپن و کره جنوبی در حال ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان به منظور مطالعه کهکشان راه شیری و سیاهچاله های فضایی هستند.
این سازه که به اختصار VLBI خوانده می شود از 19 تلسکوپ رادیویی مختلف که توسط کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی تولید شده اند توانایی پوشش میدانی دیدی با قطر 6 هزار کیلومتر را از جزیره هوکایدو در شمال ژاپن تا مناطق اورومیکی در غرب چین خواهد داشت.
اساس عملکرد تلسکوپ VLBI بر مبنی اخترشناسی رادیویی واقع شده است. این تلسکوپ به صورت همزمان رصدهای تلسکوپهای مختلف را با یکدیگر ترکیب کرده و وسعت میدان رصد و دقت آن را به این شیوه افزایش می دهد. یکی از مهمترین وظیفه های این تلسکوپ بهبود نقشه های سه بعدی از کهکشان راه شیری اعلام شده است.
به گفته محققان این مجموعه می تواند به اخترشناسان در دستیابی به اطلاعاتی از ساختارهای کیهانی با کیفیت بالا یاری رساند. اخترشناسان در عین حال از این مجموعه تلسکوپ برای یافتن دلایلی قانع کننده به منظور اثبات وجود سیاهچاله ای عظیم در مرکز کهکشان راه شیری استفاده خواهند کرد.
بر اساس گزارش اسپیس دیلی، عملکرد تلسکوپهای رادیویی به واسطه استفاده از آنتنهای رادیویی در ردیابی و جمع آوری اطلاعات از ماهواره ها و کاوشگرهای فضایی با عملکرد تلسکوپهای نوری به کلی متفاوت است. اولین آنتن رادیویی که با هدف شناسایی منابع رادیویی کیهانی مورد استفاده قرار گرفت در دهه 1930 ابداع شد.
نظر شما